سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 125818

علی لاریجانی و رقابت‌های انتخاباتی

سیاستمدار ۶۶ ساله ایران، که در طول عمر انقلاب اسلامی مسئولیت‌های زیادی داشته است...
سیاستمدار ۶۶ ساله ایران، که در طول عمر انقلاب اسلامی مسئولیت‌های زیادی داشته است، او مدتی است از عرصه قدرت به دور است و حتی در سپهر سیاسی کشور نیز تقریباً ورود پیدا نمی‌کند.
علی لاریجانی در کارنامه خود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت مرحوم هاشمی، ریاست سازمان صدا و سیما، نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم، دبیر شورای عالی امنیت ملی، ریاست مجلس هشتم، نهم و دهم(۱۲ سال) را به ثبت رسانده که قابل توجه است.
علی لاریجانی ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ با حضور در وزارت کشور برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. شورای نگهبان بنا بر دلایلی که محرمانه به او داده شد صلاحیتش را تأیید نکرد. هر چند حواشی زیادی هم در تأیید نشدن صلاحیت لاریجانی به وجود آمد.
اما دوری از قدرت برای بسیاری از آنهایی که مدتی است از دایره قدرت خارج شده‌اند دشوار است. اسفند ماه امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی در پیش است.
از هم اکنون که ۱۰ ماه به برگزاری آن باقی است، گمانه زنی ها افزایش یافته و حتی در باره فعالیت انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی که اسفند ماه سال جاری برگزار می‌شود، گمانه زنی شده است.
درباره علی لاریجانی نیز یکی از خبرگزاری های داخلی گزارشی منتشر کرده و گفته که رئیس مجلس پیشین در تدارک حضور در انتخابات مجلس است.
هر چند علی لاریجانی آن را به سرعت و مختصر با این جملات تکذیب کرد؛ «خبر اختصاصی خبرگزاری وسیع تسنیم درباره ارائه لیست در انتخابات، مصداق گزاره خسن و خسین هر سه خواهران مغاویه هستند می‌باشد. نه بحثی درباره حرکت انتخاباتی در میان است و نه ارائه لیست سراسری و نه رایزنی با دیگران صورت پذیرفته، لذا بدین وسیله از جریان خالص‌سازی رفع نگرانی می شود و بعید است با این روش‌های برادران بتوان رقابت تصنعی ایجاد کرد. ملک را چاره‌ای دیگر نیاز است.»
هر چند شاید آن خبرگزاری در انتشار خبر فعالیت انتخاباتی علی لاریجانی جریان سازی کرده و واکنش او را در پی داشته اما قطع به یقین رسیدن در یک خبر و گزارش مهمترین بخش فعالیت رسانه ای است.احتمال دارد تسنیم به شواهدی رسیده باشد که نشان دهنده ورود لاریجانی به عرصه انتخابات مجلس دارد. پس تکذیب تند و تیز علی لاریجانی را
چه می‌توان کرد؟
اما جناب لاریجانی هم که بر سر تایید نشدن صلاحیتش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آن جنجال و حاشیه را درست کرد، کم بدش نمی‌آید که خود را بار دیگر در عرصه قدرت ببیند، که اگر غیر از آن بود، به حکم قانون تمکین می‌کرد و نظر شورای نگهبان را می‌پذیرفت. همچون یک سیاستمدار فرهیخته و با کلاس!
و اما او بحث خالص سازی را مطرح کرده که این پرسش پیش می‌آید که او خود را در جریان ناخالص می داند که اینگونه گفته یا خالص؟!
شورای نگهبان وظیفه تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس را بر عهده دارد اگر آنهایی که ثبت نام می کنند اگر خالص باشند، از آزمون شورای نگهبان نیز گذر خواهند کرد.
مسئله اکنون برگزاری انتخاباتی با راهبرد «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت انتخابات» است. اگر هر کسی این چهار راهبرد را درک کند تکلیف خود را خواهد دانست، حتی اگر از دایره قدرت به هر دلیلی کنار رفته باشد، تنها وظیفه آنها تلاش برای برگزاری پرشور و مشارکتی انتخابات در کنار سلامت، امنیت و رقابتی شدن آن است.
جناب لاریجانی ظرفیت آن را دارد تا با تشکیل یک اندیشکده تخصصی در عرصه سیاسی کشور، کارآمدی خود را نشان دهد و با نظریه پردازی‌های علمی و واقعی خود در اداره امور کشور همکاری داشته باشد.
قاعدتاً مسئولان نسل گذشته که پا به سن گذاشته‌اند باید فرصت را به جوان‌ترها بدهند و خود در قامت حامی ظاهر شوند.
شاید پاسخ به سخن آقای لاریجانی که گفته، «ملک را چاره‌ای دیگر نیاز است» همین باشد، میدان دادن به جوانترها و حمایت و هدایت آنها با بهره‌گیری از تجربیات.

محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdccspqs42bqi48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی