دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۰
کد مطلب : 128553

تکرار یک بازی قدیمی

همزمان با شدت گرفتن حملات به پایگاه‌های آمریکا که در نتیجه آن دیگر ادعای ضربه مغزی شدن نیز جوابگو نبوده و اجبارا باید به تلفات نظامیان آمریکایی نیز اذعان نمایند. پس از حمله به پایگاه آمریکایی که ادعا می‌شود در خاک اردن بوده است حال آنکه برخی منابع آن را در سوریه عنوان کرده‌اند موجی دوباره با کلید واژه ایران از سوی غرب آغاز شد.
بایدن رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد حمله به نیروهای آمریکا توسط گروه‌های تحت حمایت ایران انجام شد. همچنین کاملا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا گفت: «حمله به نیروهایمان در شمال شرق اردن از سوی گروه‌های مسلح تحت حمایت ایران انجام شده است».لوید آستن  وزیر دفاع آمریکا نیز مدعی شد شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران مسئول حملات ادامه دار به نیروهای آمریکایی هستند و ما در زمان و مکانی که تعیین خواهیم کرد پاسخ می‌دهیم.در این میان اما «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا با بیان اینکه به دنبال جنگ با ایران نیستیم؛ افزود: چنانچه درگیری گسترده‌تری با ایران رخ دهد، پاسخ خواهیم داد. در این میان تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه گفت: «تنها پاسخ به این حملات باید اقدام تلافی‌جویانه نظامی ویرانگر علیه نیروهای تروریست ایران باشد ... هر اقدام کمتری تایید کننده بزدلی جو بایدن خواهد بود.»میچ مک‌کانل، رهبر اقلیت جمهوری‌خواه در مجلس سنا هم جو بایدن را متهم کرد که باعث گستاخی دشمنان ایالات متحده در خاورمیانه شده است.لینزی گراهام، سناتور جمهوری خواه هم خواستار حمله به ایران شده است. جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: «ما به‌دنبال جنگ با ایران و تشدید تنش‌ها و نزاع‌ها در منطقه نیستیم».
از سوی دیگر الیشا کرنز رئیس کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس، ادعاها در مورد دخالت ایران در عملیات نیروهای مقاومت در منطقه را تکرار کرد. همچنین دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه از سوی ایران شد. این ادعاها در حالی مطرح شده است که یک سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به وال استریت ژورنال گفته که «ایران هیچ ارتباطی با حملات مورد بحث در اردن ندارد». «ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس از ایران خواست که برای تنش‌زدایی در منطقه وارد عمل شود.
وزارت خارجه آلمان با اشاره به حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن از ایران خواست از نفوذ خود برای کاهش تنش‌ها در منطقه استفاده کند.
مجموع این مواضع نشان می‌دهد که آمریکا و متحدان غربی آن رویکرد نخ نما شده قدیمی مبنی بر متهم سازی ایران در حمله مرگبار به پایگاه آمریکا را تکرار کردند. این در حالی است که از یک سو جمهوری اسلامی همواره بر مستقل بودن گروه‌های مقاومت منطقه از عراق و سوریه گرفته تا لبنان و فلسطین و یمن تاکید داشته و در کنار تاکید بر رابطه و همراهی با گروه‌های مقاومت و ازادی خواه منطقه در تحقق صلح و امنیت منطقه، بر مستقل بودن این گروه‌ها تاکید دارد. از سوی دیگر آنچه غربی‌ها در برابر پذیرش آن مقاومت می‌کنند حقیقت انزجار گسترده ملت‌های منطقه از آمریکا و متحدانش به واسطه رفتارهای سلطه گرایانه و ضد بشری و حمایت از رژیم صهیونیستی است که موجب شده تا ملت‌های منطقه در سایه سکوت و سازشکاری برخی دولتهای منطقه، در مسیر تقابل با آمریکا و رژیم صهیونیستی گام بردارند که شکل گیری گروه‌های مقاومت با الگو گیری از فرهنگ استقلال خواهی و آزاد اندیشی انقلاب اسلامی ایران از ابعاد مهم این رویارویی را تشکیل می‌دهد. نکته مهم دیگر آنکه غربی‌ها با محور قرار دادن ایران به عنوان عامل حمله به نیروهای آمریکایی و انگلیسی برآنند تا از یک سو بر ضعف نظامی جهانی خود سرپوش گذارند و از سوی دیگر از قدرت ملت‌های منطقه که توانسته‌اند با حداقل امکانات در کشورشان جبهه ای مقتدر از مقاومت را تشکیل دهند، اهمیت زدایی و الگو شدن آن برای سایر نقاط جهان جلوگیری نمایند. نمود این اقتدار را در دریای سرخ می‌توان مشاهده کرد که یمنی‌ها نفت کش انگلیسی و پس از آن کشتی آمریکایی را هدف قرار دادند.
نکته اساسی انکه آمریکایی‌ها همچنان از پذیرش یک اصل خودداری می‌کنند و آن اینکه حملات صورت گرفته به پایگاه‌هایشان نتیجه جنایات و توهش صهیونیستی و حمایت‌های غرب از آن است و راهکار پایان این حملات نیز از یک سو اقدام عملی در پایان دادن به جنگ غزه و خروج نیروهای آمریکایی از منطقه است در غیر این صورت چنانکه ملت‌های منطقه تاکید کرده‌اند آمریکا نمی‌تواند در سایه حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی و اصرار بر حضور در منطقه انتظار امنیت برای پایگاه‌ها و نیروهای خود داشته باشد.
قاسم غفوری
https://siasatrooz.ir/vdcbswb8frhb5sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی