شنبه ۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۹
کد مطلب : 128168
پل جدید ایران - آذربایجان افتتاح شد

توسعه روابط همسایگان با ترانزیت جاده‌ای

توسعه روابط همسایگان با ترانزیت جاده‌ای
پل مرزی جدید ایران و جمهوری آذربایجان دیروز با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و مقامات کشور آذربایجان به بهره‌برداری رسید.
مهرداد بذرپاش در سفر به استان اردبیل و در نشست بررسی مشکلات اعتباری راه‌آهن اردبیل– میانه در ایستگاه راه آهن اردبیل، گفت: ۱۷ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه راه آهن نیاز است که از این میزان ۹ هزار میلیارد ریال برای زیرسازی، ۷ هزار میلیارد ریال برای روسازی و یک هزار میلیارد ریال برای ساختمان هزینه خواهد شد.وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۵۰۰ متر لاینینگ و ۴۳ کیلومتر ریل گذاری پروژه باقی مانده است، یادآور شد: راه‌آهن میانه - اردبیل از پروژه‌های مهم وزارت راه و شهرسازی و مطالبه به حق مردم استان است و دولت تلاش می‌کند هرچه سریع‌تر این پروژه را به اتمام برساند. سعی ما بر این است که با تأمین اعتبارات از منابع مختلف این پروژه را تا پایان سال جاری
به اتمام برسانیم.
وی گفت: سفر رئیس‌جمهور به استان به تکمیل راه آهن منوط شده است و ضروری است با تأمین اعتبارات لازم در موعد مقرر این پروژه ریلی تکمیل شود تا سفر رئیس‌جمهور هم تحقق یابد.
بذرپاش همچنین در سفر به شهرستان آستارا در استان گیلان ضمن شرکت در جلسه کمیسیون مشترک ایران- جمهوری آذربایجان، از پایانه مرزی آستارا بازدید کرد. با حضور وزیر راه و شهرسازی محور دوم ترانزیتی اصلی آستارا در اتصال به جمهوری آذربایجان افتتاح شد.
در همین حال اخیرا توسعه روابط ایران و اوراسیا نیز صورت گرفته است. رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا منجر به تغییر فضای تجاری کشور خواهد شد که فرصتی برای تحول در اقتصاد محسوب می‌شود.
«هادی تیزهوش تابان» در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اظهار داشت: انجام این نوع موافقتنامه‌ها می‌تواند تاثیر بسزایی بر فضای تجاری به طور خاص و فضای اقتصادی کشور به طور عام بر جای گذارد و فرصت یگانه‌ای را ایجاد می‌کند که در صورت بهره‌مندی مناسب از آن می‌تواند منجر به جهش و تحول شود.وی افزود: تولیدکنندگان ایرانی در حوزه‌های صنعتی و کشاورزی، محصولاتی را تولید می‌کنند که موردنیاز کشورهای اوراسیا است و از سوی دیگر کالاها و محصولاتی از این کشورها به ایران وارد می‌شود که مواد اولیه و مایحتاج مورد نیاز حوزه تولید محسوب می‌شود؛ این موضوع می‌تواند بسیار با اهمیت باشد و بهره‌وری این موافقت‌نامه را افزایش دهد.
تیزهوش تابان خاطرنشان کرد: برای تحقق این توافقنامه، نیازمند اجرای اقدامات و پیش نیازی‌هایی هستیم که انجام آنها نیز به خودی خود می‌تواند زمینه‌ساز بهبود و رشد اقتصادی در کشور شود.
وی تاکید کرد: به عنوان مثال دو حوزه مبادلات پولی و زیرساخت‌ها و لجستیک، موضوعاتی هستند که باید به طور حتم به آنها پرداخته شود و در صورت عدم توجه به آن این موافقت‌نامه و توافقاتی از این دست منجر به نتیجه نخواهند شد.رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: در حوزه مبادلات پولی با توجه به اینکه هم جمهوری اسلامی ایران و هم فدراسیون روسیه مورد تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند باید سازوکارهایی برای استفاده مناسب از دوگانه ریال و روبل اندیشیده شود تا منجر به تسهیل شرایط تجارت شود.
وی اظهار داشت: این موضوع می‌تواند نیاز و تقاضای موجود برای دلار و یورو را تا میزان معناداری کاهش دهد و تا حدودی به تصمیم‌سازان و سیاست‌گذاران نرخ ارز در بانک مرکزی در مدیریت این بازار، کمک کند.تیزهوش تابان خاطرنشان کرد: در حوزه زیرساخت‌ها و لجستیک نیز شرایط موجود پاسخگوی حجم تجاری فعلی نیست و هر گونه تحول و توسعه‌ای در حجم تجارت ایران و کشورهای اوراسیا مشروط به توسعه زیرساخت‌های تجاری است، البته این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است و در کنار اینکه می‌تواند حوزه سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاران خارجی را متحول کند، تاثیر مطلوبی هم بر توسعه عمرانی کشور خواهد داشت و تبعات و نتایج آن در سایر حوزه‌های اقتصادی نیز به چشم خواهد آمد.
https://siasatrooz.ir/vdcd9j0fjyt0xf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی