جمعه ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۳
کد مطلب : 128584
در گفت‌وگو وزیر امور خارجه و بورل مطرح شد؛

هشدار درباره نظامی‌گری اروپا در دریای سرخ

هشدار درباره نظامی‌گری اروپا در دریای سرخ
امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که هرگونه ائتلاف و اقدامات تشنج زا مشابه آنچه آمریکا و انگلیس در حمله به یمن انجام دادند، نه تنها کمکی به بازگشت ثبات به منطقه نمی‌کند، بلکه منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌‌‌وگویی تلفنی، آخرین وضعیت روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا و همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو، ضمن اشاره به تحولات غزه، ضرورت توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در کشتار و نسل کشی مردم فلسطین را مورد تأکید قرار داد و آن را گامی اساسی در توقف بحران در کل منطقه خواند.وی تصریح کرد: هرگونه ائتلاف و اقدامات  تشنج زا مشابه آنچه آمریکا و انگلیس در حمله به یمن انجام دادند، نه تنها کمکی به بازگشت ثبات به منطقه نمی‌کند، بلکه منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع خواهد شد.
امیرعبداللهیان عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران تمامی طرف‌ها را به اقدام فوری، موثر و پایدار با تمرکز بر ریشه‌های اصلی بحران توصیه می‌کند زیرا ریشه بحران در اشغالگری است.بورل چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه در اظهاراتی گفته بود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا اواسط فوریه (اواخر بهمن) برای «حفاظت از کشتی‌ها»، در دریای سرخ یک ماموریت دریایی را آغاز خواهند کرد.رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به نقش مثبت بورل، بر اهمیت تداوم گفتگو در مسیر دیپلماسی و حل بحران‌ها از مسیر وجود کانال گفت‌وگوهای نیرومند و سازنده بین اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد.امیرعبداللهیان و بورل حدود یک ماه پیش نیز نلفنی گفت‌وگو کرده بودند و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جوزپ بورل چهارشنبه شب ۱۳ دی ماه در این تماس تلفنی اقدام تروریستی در شهر کرمان را به شدت محکوم کرده بود.جوزپ بورل  در گفت‌وگوی تلفنی هم با ابراز نگرانی از تشدید تنش در دریای سرخ، نقش جمهوری اسلامی ایران برای کمک به بازگشت ثبات به منطقه را مورد تأکید قرار داد. وی در ادامه با اشاره به تصمیم اتحادیه اروپا برای تشکیل ائتلاف دریایی خاطرنشان کرد: این ائتلاف تنها برای حفاظت از کشتی‌های تجاری اروپا در برابر حملات احتمالی در دریای سرخ بوده و هیچ ماهیت نظامی، علیه کشوری ندارد. در گفت‌وگوی تلفنی امشب، دو طرف با اشاره به اهمیت گفت‌وگو در کمک به بازگشت ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی، بر ضرورت حفظ مسیر تماس در سطوح مختلف بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا تأکید کردند.امیرعبداللهیان و بورل آخرین تحولات مربوط به برجام را نیز مورد بررسی قرار دادند.
همچنین وزیر امور خارجه با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، سامح الشکری همتای مصری و جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اوضاع غزه و تحولات منطقه تلفنی گفت‌وگو کرد.وی در این باره عنوان کرد: گفت‌وگوهای مهمی با آقایان شیخ اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، زیاد نخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، سامح‌ شکری وزیر امور خارجه مصر و جوزپ‌ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشتم.وزیر خارجه بیان کرد: آخرین ایده‌های در جریان، جهت توقف‌ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، امدادرسانی گسترده به این منطقه و توقف کوچ اجباری ساکنان غزه و کرانه باختری مورد بررسی و مذاکره قرار گرفت. وی گفت که جمهوری اسلامی ایران همواره تصریح دارد که جنگ راه حل نیست.‏وزیر امور خارجه همچنین تصریح کرد: اهمیت حفظ امنیت کشتیرانی مفهومی غیرقابل تفکیک از سواحل مدیترانه تا دریای سرخ است.دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در گفت‌وگوی تلفنی با امیرعبداللهیان گفت که ملت فلسطین و مقاومت، پیروز نهایی نبرد کنونی خواهند بود.وزیر امور خارجه در این گفت‌و‌گو، بر ضرورت تداوم تلاش‌ها و تحرکات فلسطینی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌پناه غزه، کمک‌رسانی انساندوستانه به مردم فلسطین و مخالفت با کوچ اجباری فلسطینیان تأکید کرد.
در این میان وزیر امور خارجه دولت وابسته به شورای ریاستی یمن در گفت‌وگویی مدعی حمایت نظامی ایران از گروه‌های یمنی محور مقاومت شده و گفت که غرب با تمرکز بر دست یافتن به توافقی هسته‌ای با ایران، این تهدید را نادیده گرفت.
«احمد عوض بن مبارک» وزیر امور خارجه دولت مورد حمایت عربستان در یمن در گفت‌وگویی با مطرح کردن اظهاراتی علیه نقش ایران در منطقه مدعی شد که آمریکا و اتحادیه اروپا درعوض فشار آوردن به ایران برای آنچه متوقف کردن حمایت از انصارالله یمن خواند، انرژی دیپلماتیک خود را صرف همراهی کردن ایران برای رسیدن به توافقی هسته‌ای کرده و هشدارهای مکرر درباره خطرات انصارالله یمن برای امنیت جهانی را نادیده گرفتند که به ادعای او تحت حمایت ایران است.
بن مبارک در این گفت‌وگو با ادعای این که سال‌ها نشانه‌های هشداردهنده‌ای مبنی بر  تشکیل نیروهای نیابتی «خطرناک‌تر و مجهز به پهپاد و موشک‌های بالستیک» از سوی ایران وجود داشته است، گفت: ما مدت زیادی است که به این موضوع اشاره می‌کنیم. حوثی‌ها(انصارالله یمن) متوقف نخواهند شد. حوثی‌ها یک ایدئولوژی دارند، یک پروژه دارند. ایران یک پروژه در منطقه دارد و متاسفانه بقیه پاسخی به آن نمی‌دهند.این اظهارات بن مبارک در حالی مطرح می‌شود که ایران پیشتر درباره ادعای حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه اعلام کرده بود که تکرار اتهام بی‌اساس به ایران، فرافکنی و نیز توطئه‌ی کسانی است که منافع خود را در کشیدن مجدد پای آمریکا به معرکه‌ای تازه در منطقه و تحریک آن در گسترش و تشدید بحران می‌بینند تا از این طریق مشکلات خود را پوشش دهند.
لازم به ذکر است شورای ریاستی یمن فروردین ۱۴۰۱ به عنوان دولت دست نشانده ائتلاف سعودی جایگزین دولت مستعفی یمن به ریاست عبد ربه منصور هادی شد تا به گفته کارشناسان با متحد کردن قبایل مختلف در راستای تحقق اهداف غربی - صهیونیستی در یمن به مقابله با جنبش انصارالله بپردازد.
https://siasatrooz.ir/vdcfccdyjw6d0ta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی