يکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۴
کد مطلب : 124043
وقتی بزرگان غرب آب پاکی را روی دست کی‌یف ریختند

عضویت اوکراین به ناتو عاقلانه نیست

عضویت اوکراین به ناتو عاقلانه نیست
به رغم هزینه‌کردهای گسترده کی یف برای تحقق اهداف آمریکا و ناتو در قالب ورود به جنگ با روسیه، وزیر خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد این سیاست که واشنگتن بخواهد اوکراین را به عضویت ناتو درآورد، عاقلانه نیست.
«هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین آمریکا گفت تلاش‌های واشنگتن برای الحاق اوکراین در ناتو بعد از فروپاشی اتحاد شوروی عاقلانه نیست. این دیپلمات کهنه‌کار ۹۹ ساله در اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی گفت واشنگتن کوشید بدون تمایز همه اعضای سابق بلوک شوروی را پس از فروپاشی دیوار برلین زیر چتر خود بگیرد و این که کل منطقۀ بین مرکز اروپا و مرز روسیه برای بازسازی باز شد. به گفته او، «از دید روسیه، ایالات متحده بعد تلاش کرد کل این منطقه را بدون استثنا در یک سیستم راهبردی تحت هدایت آمریکا ادغام کند».
وی افزود: این تحول اساساً کمربند ایمنی تاریخی روسیه را از بین برد. در نتیجه، تلاش برای وارد کردن اوکراین در ناتو سیاست آمریکایی عاقلانه‌ای نبود.کیسینجر در ادامه گفت با این حال فکر نمی‌کند این مسئله، تلاش‌های ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه برای بازادغام اوکراین در حوزه نفوذ مسکو از طریق یک حمله غافلگیرکننده را توجیه کند. وی در ادامه این ادعا گفت نمی‌داند آیا امکان صلح با رئیس‌جمهور روسیه وجود دارد یا خیر اما تاکید کرد که غرب باید به دنبال فرصتی برای ترتیباتی باشد که آزادی اوکراین را تضمین می‌کند و این کشور را بخشی از سیستم اروپایی نگه می‌دارد. وی همچنین مدعی شد که «به نوعی روسیه جنگ در اوکراین را باخته زیرا آشکارا بر ظرفیت آن برای تهدید اروپا با حملات متعارف که برای دهه‌ها و حتی قرن‌ها از آن بهره می‌برد، غلبه شده است». به رغم این ادعا، کیسنیجر گفت دیر یا زود غرب و روسیه باید با یکدیگر وارد گفت‌وگو شوند و افزود «در یک محیط هسته‌ای چنین نتیجه‌ای شاید به «تصمیم میدان نبرد» ارجح باشد». به نوشته راشا تودی، اوایل اوت، وزیر خارجه پیشین آمریکا هشدار داد که این کشور خود را «در آستانه جنگ با روسیه و چین بر سر مسائلی که تا حدی خودمان ایجاد کردیم قرار داده است». وی استدلال کرد که واشنگتن دیپلماسی سنتی را رد کرده زیرا به دنبال تغییر یا محکوم کردن طرف‌های مقابل خود بجای نفوذ در افکار آن‌هاست.
در این میان شرکت انی ایتالیا اعلام کرد که به خاطر عدم امکان انتقال گاز به ایتالیا از طریق اتریش صادرات گاز روسیه به این کشور متوقف می‌شود.انی طی بیانیه‌ای گفته که گاز پروم روسیه اعلام کرده است؛ امکان تأمین گاز درخواست‌شده از سوی ایتالیا وجود ندارد؛ چراکه امکان انتقال گاز از خط لوله عبوری از اتریش فعلا وجود ندارد. به همین دلیل صادرات گاز روسیه به ایتالیا از طریق ایستگاه تارویزیو به صفر رسیده است. انی اعلام کرده البته هر زمان که جریان گاز روسیه به ایتالیا آغاز شود در این باره اطلاع‌رسانی خواهد کرد.
از سوی دیگر به نوشته یک روزنامه فرانسوی، دولت پاریس در نظر دارد بین شش تا ۱۲ عدد سلاح توپخانه «قیصر» را به اوکراین بدهد.روزنامه فرانسوی «لوموند» روز شنبه گزارش داد، پاریس ممکن است بین شش تا ۱۲ عدد توپخانه هوویتزر «قیصر» را که در ابتدا برای تحویل به دانمارک در نظر گرفته شده بودند، تحویل اوکراین بدهد.به نوشته خبرگزاری «رویترز»، یک سخنگوی وزارت دفاع فرانسه در پاسخ به درخواست برای اظهارنظر درباره این گزارش گفت، در ضمن حمایت پاریس از کی‌یف، جزئیات این برنامه «قرار نیست اطلاع‌رسانی شود.»
روزنامه لوموند در گزارش خود نوشت، سه کشور فرانسه، دانمارک و اوکراین به طور اصولی با برنامه تحویل این تسلیحات توپخانه‌ای به اوکراین موافقت کرده‌اند اما مذاکرات فنی مرتبط با آن در دست انجام است.
یک افسر اطلاعاتی سابق سوئیس، آمریکا را مقصر احتمالی انفجارهای اخیر علیه خط لوله‌های انتقال گاز «نورد استریم» دانست. در این میان «ژاک بو»، افسر سابق سرویس اطلاعاتی سوئیس گفت، «نشانه‌های بیشتر و بیشتری» وجود دارند از اینکه آمریکا «مسئول» خرابکاری اخیر در خط لوله‌های انتقال گاز «نورد استریم ۱» و «نورد استریم ۲» است.به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، ژاک بو که سابقا به عنوان مشاور ائتلاف ناتو نیز فعالیت داشته در مصاحبه‌ای با یک کانال رادیویی فرانسوی گفت، لهستان و اوکراین با توجه به اینکه شدیدا برای انتقال گاز از طریق خاک خود لابی کرده و از ابتدا با ساخت این خط لوله‌ها مخالف بودند می‌توانند مقصر این حادثه باشند.ژاک بو اضافه کرد، آمریکا تمایل مسلم خود به بر هم زدن روابط میان روسیه و کشورهای اروپایی را پنهان نکرده است.
از سوی دیگر وزیر دفاع آمریکا با اشاره به حمایت واشنگتن از سیاست گسترش ناتو، گفت هرکاری بتوانند برای رساندن تجهیزات مورد نیاز اوکراین برای شکست دادن روسیه انجام می‌دهند.علی‌رغم هشدارهای شدید روسیه درباره گسترش ائتلاف نظامی «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو)، واشنگتن بار دیگر از حمایت خود برای گسترش ناتو خبر داد.«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا بامداد یکشنبه گفت: «امروز با چالشی از سوی کشورهای استبدادی مواجه هستیم که تلاش می‌کنند از طریق تهدید کردن دیگران، شرایط را تغییر دهند».وزیر دفاع آلمان نیز در جریان دیدار با همتای اوکراینی خود داخل پناهگاه زیرزمینی در بندر اودسا، وعده داد که سامانه‌های پدافندی بسیار مدرنی را به کی‌یف ارائه می‌کنند. این در حالی است که تظاهرکنندگان ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت آلمان در قبال بحران اوکراین، خواستار توقف فوری فروش سلاح به اوکراین و نیز تحریم‌های روسیه شدند. هزاران تظاهرکننده روز شنبه با تجمع در خیابان‌های برلین، مخالفت خود را با مداخله آلمان در مناقشه روسیه و اوکراین که باعث ایجاد بحران انرژی، رکود اقتصادی و بالا رفتن قیمت‌ها شده است اعلام کردند.تظاهرکنندگان ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت آلمان در قبال بحران اوکراین، خواستار توقف فوری فروش سلاح به اوکراین و نیز تحریم‌های روسیه شدند.
https://siasatrooz.ir/vdcbaab8frhb5gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی