شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۲
کد مطلب : 125269

آغاز پر فروغ جشنواره موسیقی فجر

آغاز پر فروغ جشنواره موسیقی فجر
سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه جمعه بیست و هشتم بهمن ماه با حضور وزرای فرهنگ و امور خارجه و تقدیم اجرای ارکستر ملی ایران به زلزله‌زدگان خوی، سوریه و ترکیه در تالار وحدت تهران گشایش یافت.
شامگاه جمعه ۲۸ بهمن ماه سی وهشتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و با اجرای ارکستر موسیقی ملی ایران بطور رسمی در تالار وحدت آغاز شد.

میزبانی ارکستر ملی ایران
در نخستین شب این رویداد، تالار وحدت ابتدا میزبان ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان بود.

اجرایی زیبا و حرفه‌‌ای از کشور مجارستان
در بخش دوم اجراهای تالار وحدت در ساعت ۲۱:۳۰ «دوئت جز ویولن و پیانو» از کشور مجارستان به روی صحنه رفت. این دوئت یا همان دونوازی ویلن و پیانو که در سبک جَز به اجرا گذاشته شد را می‌توان حقیقتا یک نمونه بسیار برجسته و استاندارد از خوانش اروپای مرکزی و شرقی از جَز و روایت این منطقه را از موسیقی با اصالت سیاه‌پوستان آمریکایی را دریافت. موسیقی‌ای که از بردگی در مزارع آمریکا تا سرما و همزیستی با بوفالوها، زبان حال رنج کشیده رنگین پوستانی بود که ه تدریج شعبات فراوانی از جمله جز اروپایی از آن منشعب شد. و دیشب شاهد اجرایی تمام و کمال از این دو هنرمند با تسلط کامل بر ساز و شیوه تقابل و گفتگوی جز این دو ساز بودیم.

اجرای قطعات وطنی و تقدیم آن به زلزله زدگان
در اجرای دیشب ارکستر ملی اما، قطعاتی وطنی و ملی میهنی به اجرا گذاشته شد که اغلب این قطعات به صورت با کلام به اجرا گذاشته شدند. این اجرا به زلزله زدگان خوی، ترکیه و سوریه تقدیم شد. در بین قطعات و رپرتوار اجرایی این کنسرت، خبر درگذشت استاد حسن ناهید نوازنده نامدار نی توسط نی نواز سولیست این اجرا اعلام و یک قطعه نیز به یاد و احترام این هنرمند تازه درگذشته به اجرا گذاشته شد.

ضعف حفظ ریتم در ارکستر ملی
در اجرای شب گذشته ارکستر ملی متاسفانه تمامیت ارکستر از نظر صدادهی، دینامیک، هماهنگی آرشه‌ها و به خصوص حفظ ریتم و سرضرب‌ها مشکلاتی داشت که نشان از عدم تمرین مناسب و اصولی و به زبانی صریح‌تر نبود یک کنداکتور حرفه‌ای برای دومین ارکستر بزرگ میهنمان حکایت داشت. با این وجود نوازنده‌ها با احساس و روحیه خوب خود قطعات را از منظر حسی و ارتباطی با مخاطب، به شکلی مطلوب به اجرا گذاشتند.

حضور دلگرم کننده وزیر خارجه و فرهنگ
در کنسرت اولین شب جشنواره موسیقی فجر امیر عبدالهیان وزیر امور خارجه و محمدمهدی اسماعلی وزیر فرهنگ به تماشای این اجرا نشستند. این فرهنگ حضور مسولین عالی رتبه کنسرت‌های موسیقی قطعا می‌تواند تبعات خوبی برای فضای موسیقی به دنبال داشته باشد چراکه بخشی از افکار عمومی بر این عقیده هستند که مسولین میانه چندان خوی با موسیقی ندارند و از این حیث حضور ایشان می‌تواند تسهیل کننده این دیدگاه بوده ضمن اینکه به دنبال آمدن مسولین بلند مرتبه در ایونت های موسیقایی، قطعا پای حل مشکلات، معضلات هنری معیشتی و اجتماعی جامعه هنرمندان این حوزه از هنر به میان کشیده می‌شود و می‌تواند به بهبود شرایط بیانجامد.

۲۱۲۶ هنرمند حاضر در جشنواره موسیقی فجر امسال
لازم به ذکر است که امسال ۲۱۲۶ هنرمند در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر حضور دارند، در بخش غیررقابتی تکنوازی ۴۹ آقا، ۲۷ خانم، در بخش غیررقابتی گروه‌نوازی ۱۹ گروه و در بخش اجراهای رقابتی هشت گروه حضور دارند.

مشارکت ۸۸ گروه از استانها
۱۲ گروه پاپ، پنج گروه ارکسترال، ۲۸ گروه موسیقی نواحی، ۲ گروه بانوان، چهار گروه هنرستان موسیقی، ۱۴ گروه موسیقی سنتی، پنج گروه کلاسیک، ۱۱ گروه سرود و یکصد و ۸۸ گروه از استان‌ها در این جشنواره شرکت کردند.

تقویت جایگاه سرود در جشنواره سی و هشتم
امسال هفت سالن میزبان ۸۷ اجراهای جشنواره طی ۶شب هستند. تالار وحدت در بخش ارکسترال و بین‌الملل با ۹ اجرا، تالار رودکی در بخش ردیف دستگاهی و مسابقه موسیقی ایران با ۲۳ اجرا، فرهنگسرای نیاوران در بخش بانوان و بین‌الملل با ۱۱ اجرا، فرهنگسرای ارسباران در بخش سرود و موسیقی نواحی با ۱۹ اجرا، مجموعه کوشک باغ هنر در بخش موسیقی نواحی با ۱۳ برنامه میزبان جشنواره موسیقی فجر هستند.
https://siasatrooz.ir/vdccepqso2bqii8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی