چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۴
کد مطلب : 125371
نگاهی بر مواضع اروپا و آمریکا از مورا تا کاخ سفید

غرب همچنان دلباخته فشار و مذاکره

غرب همچنان دلباخته فشار و مذاکره
به رغم آنکه برخی مقامات آمریکایی در رویکردی ریاکارانه ادعای در اولویت نبودن مذاکره را مطرح می‌کنند که مواضع افرادی همچون مورا تا مقامات پنتاگون حکایت از استمرار رویکرد غرب به سیاست فشار و مذاکره دارد.
انریکه مورا مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با فصلنامه آلمانی «سیاست بین‌المللی» گفت:ما می خواهیم تا برجام را همچنان روی میز نگه داریم. تمامی کانال ها را باز نگه داشته ایم ولی دشوار است. هنوز فکر می کنیم که برجام تنها راه رسیدگی به مشکل هسته ای ایران و تنها راه موجود برای ماست.
مورا، هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام در پاسخ به سوالی در مورد مناسبات کنونی ایران و اتحادیه اروپا پس از اغتششات اخیر و با توجه به تلاش ها برای احیای برجام مدعی شد: ایران خود را در مرکز یک توفان کامل که تهران به وجود آورده قرار داده است. سه مسئله (این توفان) را پدید آورده‌اند. نخست اوضاع داخلی ایران. قتل مهسا امینی اعتراضات قدرتمندی را کلید زد که زنان در صدر آن قرار داشتند و طولانی تر از انتظارات ادامه داشته است. نحوه واکنش زنان و دختران تماشایی بوده است. ایران با سرکوب پاسخ داده و نه با گفت‌وگو. البته پیامدهای آن به خصوص در جهان غرب گسترده بوده و به وجهه دولت ایران آسیب وارد شده است.مورا افزود: عامل دوم که بی نهایت برای ما اهمیت دارد روابط نظامی ایران و روسیه و این واقعیت است که آنها پهپاد در اختیار روسیه قرار می دهند. تاکنون تنها نوک کوه یخ را می دیدیم. این یک موضوع بی نهایت جدی و جدی ترین مسئله ما با ایران به خصوص توقف این نقل و انتقالات است.وی ادامه داد: عامل سوم برجام است. از پائیز گذشته متنی آماده است تا (اجرای برجام) از سرگرفته شود. اما ایرانیان می گویند که نخست می خواهند مسائل پادمانی با آژانس بین المللی انرژی اتمی بسته شود. با این حال هیچ کاری برای رسیدگی به این مسائل انجام نداده و هیچ پاسخی در اختیار آژانس قرار نداده اند. مختصر آنکه رفتارشان نشان نمی داد که به دنبال برجام باشند. اکنون، شاید تمایل بیشتری برای ازسرگیری برجام دارند چرا که در این توفان کامل قرار داشته و فکر می کنند که راحت ترین راه خروج از آن، برجام است. با این حال به صراحت بگویم که چارچوب لازم برای این کار وجود ندارد. هنوز فکر می کنیم که برجام تنها راه رسیدگی به مشکل هسته ای ایران و تنها راه موجود برای ماست. ما می خواهیم تا برجام را روی میز نگه داریم و در همان حال با ایرانیان گفت‌وگو می‌کنیم و به اوکراینی ها کمک می کنیم تا با ایرانیان و دیگران گفت‌وگو کنند و ارسال پهپادها پایان یابد. اما این کار دشوار است چرا که در ایران مراکز قدرت متعددی وجود دارد و یکی از آنها به شدت به روابط نظامی با روسیه علاقمند است. اوضاع واقعاً بد است. تمامی کانال ها را باز نگه داشته ایم ولی دشوار است. همزمان با او کالین کال، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی در جلسه‌ای در مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد که ایران با ساخت مواد هسته‌ای لازم جهت تولید سلاح هسته‌ای ۱۲ روز فاصله دارد.وی اضافه کرد: «ضمن اینکه فکر می‌کنم هنوز این دیدگاه مطرح است که اگر بتوان این مسئله را به صورت دیپلماتیک حل کرد و محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران را برگرداند، بهتر از گزینه‌های دیگر است. با این حال، برجام الان در وقفه است.» همچنین دولت آمریکا در گزارشی به کنگره فهرستی از مقام‌های ایرانی که که واجد شرایط مربوط به محدودیت‌های مهاجرتی می‌شوند منتشر کرده است.
در مقابل نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین سیاست‌های رئیس‌جمهور فعلی و سابق آمریکا را عامل پیشروی برنامه هسته‌ای ایران توصیف کرد.اولیانوف در حساب کاربری‌اش در توییتر «جو بایدن» و «دونالد ترامپ»، روسای جمهور فعلی و سابق آمریکا را باعث پیشروی برنامه هسته‌ای ایران دانسته است. خبر دیگر آنکه «تد کروز»، سناتور جمهوری خواه آمریکایی در خصوص پهلو گرفتن کشتی‌های ایرانی در برزیل گفت: «پهلوگیری کشتی‌های ایران در برزیل یک اتفاق خطرناک و تهدیدی مستقیم برای امنیت آمریکایی‌ها است.»لازم به ذکر است اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی گفت: مواردی از جمله عدم انطباق بیانیه طراحی چیدمان سانتریفیوژها در سطح کارشناسی میان ایران و آژانس بحث و نهایی شد و مشخص شد که انحراف خاصی انجام نگرفته است.
https://siasatrooz.ir/vdcgun9qqak9xw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی