تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۰۸
روز کارگر در اروپا همراه با خشونت برگزار شد
از اعتصاب سراسری در انگلیس تا سرکوب کارگران در فرانسه
همزمان با روز جهانی کارگر شماری از شهرهای قاره اروپا شاهد تظاهرات کارگران بود چنانکه روز کارگر در آلمان در فضایی امنیتی، در انگلیس همراه با اعتصاب گسترده و در فرانسه پلیس به سوی مردم گاز اشک آور پرتاب کرد.
در ادامه اعتصابها در فرانسه و کشورهای دیگر اروپایی به مناسبت «روز جهانی کارگر»، کارگران در سراسر فرانسه و برخی نقاط قاره اروپا تظاهرات کردند.کارگران خشمگین و معترض به افزایش سن بازنشستگی علیه «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه راهپیمایی کردند و پلیس در «پاریس» پایتخت و «نانت» در غرب فرانسه گاز اشکآور پرتاب کرد.اینک محبوبیت ماکرون به پایینترین حد خود در طول بحران جلیقه زردها رسیده است .این اقدام نارضایتی را علیه رئیسجمهور فرانسه افزایش داد و ماکرون هنگام رویارویی با شهروندان در پیادهروها با هیاهو مواجه شد.در سایر نقاط اروپا نیز اعتراضاتی برگزار شد. در ایتالیا، سه اتحادیه اصلی تظاهراتی در شهر «پوتنزا» در جنوب این کشور در اعتراض به دولت راستگرای «جورجیا ملونی» نخستوزیرایتالیا برگزار کردند.
در «تورین» معترضان ضد دولتی با عروسک ملونی که بازوی او را به نشانه سلام فاشیستی بالا گرفته بود، راهپیمایی کردند. در شهر «زوریخ» در سوئیس نیز راهپیمایی بدون حادثه بزرگ برگزار شد. تظاهرکنندگان بادکنکهای حاوی آب را به سمت خودروهای امدادی پرتاب کردند. شیشههای دستکم دو بانک شکسته و برخی از املاک با اسپری رنگ آمیزی شدند. در آلمان نیز هزاران پلیس فضایی امنیتی را علیه روز کارگر به پا کردند. گروههای چپ در پایتخت آلمان در آستانه روز کارگر تظاهرات کردند. استانداری استانبول با انتشار اطلاعیهای با اشاره به صدور مجوز برای بزرگداشت روز کارگر در مکانهای معین، اعلام کرد به رغم محدودیتهای قانونی موجود عدهای با برگزاری تجمعهای غیرقانونی قصد داشتند وارد میدان تقسیم شوند که با ممانعت پلیس روبرو شدند. همزمان با تظاهرات کارگران ، ساکنین چند مجتمع مسکونی در منطقه ایست یورک کانادا در اعتراض به افزایش اجاره بها، تجمع و راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.پرستاران بیش از نیمی از بیمارستانها و موسسات درمانی انگلیس دور جدیدی از اعتصاب را در اعتراض به شرایط دستمزد و کار خود آغاز کردند.این اعتصاب با سازماندهی اعضای اتحادیه «کالج سلطنتی پرستاری» اجرا شده و برای نخستین بار خدمات درمانی حیاتی نظیر بخشهای مراقبت ویژه در بیمارستانهای انگلیس را نیز تحت تاثیر قرار داده است. «استیو بارکلی»، وزیر بهداشت انگلیس از روند تشدید اعتصاب در بخش بهداشت و درمان این کشور انتقاد کرده است.وزیر بهداشت انگلیس در واکنش به این اعتصاب گفت: «این اعتصابها فشار بیشتری را بر سرویس سلامت ملی انگلیس وارد کرده و اختلالاتی شدید را برای بیماران موجب میشود.»«جولیان هارتلی»، یک مقام سرویس سلامت ملی انگلیس گفت، این اعتصاب «نگران کنندهترین اعتصاب اجرا شده تا کنون» است و برخی از بخش ها واقعا در تامین خدمات به مشکل برخوردهاند.
«نیک هالم»، یکی دیگر از مدیران سرویس سلامت ملی انگلیس بیان کرد، این اعتصاب باعث «اختلالات چشمگیر و افزایش ریسک برای بیماران» انگلیسی میشود اما برنامه هایی برای حفظ «ایمنی تا جای ممکن» در نظر گرفته شدهاند.«پت کالن»، دبیر کل اتحادیه کالج سلطنتی پرستاری انگلیس اظهار کرد: «پرستاران انگلیسی به دنبال یک توافق عادلانه هستند و دولت انگلیس باید به موجب این توافق نشان دهد که حرفه آنها را درک کرده و برای آن ارزش قائل است.»اعضای اتحادیه «یونایت»، یکی دیگر از اتحادیههای نماینده پرستاران در انگلیس نیز از سازماندهی اعتصاب از سوی اعضای این اتحادیه در روز دوشنبه خبر داده است.
کارگران در اندونزی روز جهانی کارگر را با تجمع در شهرهای بزرگ در سراسر بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا جشن گرفتند. طبق راهپیمایی روز جهانی کارگر در فیلیپین برگزار شد. هزاران نفر در مانیل پایتخت این کشور تجمع کردند . اتحادیه های کارگری این راهپیمایی را به منظور تأکید بر مشکلات پیش روی کارگران سازمان دهی کردند که شامل افزایش بیکاری و افزایش هزینه های زندگی می شود. این کارگران خواهان افزایش دستمزدها و امنیت شغلی هستند.در ژاپن، جشنهای اول ماه مه در توکیو و جاهای دیگر در آخر هفته بدون هیچگونه محدودیت مرتبط با همهگیری کرونا برای اولین بار در چهار سال گذشته برگزار شد.
در این میان طبق نظرسنجی جدید موسسات درمانی در آمریکا بسیاری از پرستاران در این کشور به خاطر وضعیت شغلی و کمبود درآمد درصدد ترک شغل خود هستند. طبق یک نظرسنجی در بین کادر درمانی کشور آمریکا، نزدیک به یک سوم از پرستاران این کشور بعد از دوران کرونا به ترک حرفه خود فکر میکنند. پرستاران میگویند وضعیت خستهکننده شرایط کاری در مواقع شیوع بیماری علت اصلی ترک خدمت است.۱۸هزار نفر از پرستاران کشور آمریکا با شرکت در این نظرسنجی که توسط موسسه خدمات درمانی ایامان (AMN) برگزار شد، اعلام کردند که به دنبال ترک شغل خود هستند چون اعتقاد دارند موج دوباره بیماری مشکلات کارشان را بیشتر خواهد کرد.این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۳۶ درصد از پرستاران قصد دارند در این بخش به کار ادامه دهند اما ممکن است محل کار خود را تغییر دهند.