دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۹
کد مطلب : 122057

چهارشنبه پایان سال به کانون تولید غم تبدیل شده است

چهارشنبه پایان سال به کانون تولید غم تبدیل شده است
نشست تخصصی دوشنبه‌های سوهانک با موضوع بسترهای نشاط اجتماعی در جشن‌ها و آیین‌های ملی و مذهبی برگزار شد.
محمدهادی منصوری لکورج در رابطه با این موضوع اظهار کرد: ما همیشه در زندگی با سختی‌هایی روبه‌رو هستیم و معمولاً این سختی‌ها از خوشی‌ها بیشتر است که این موضوع پرداختن به موضوع نشاط اجتماعی را دوچندان کرده است. وی ادامه داد: در دنیای پر از مصیبت امروز نقش نشاط اجتماعی به عنوان یک شاخص اجتماعی بسیار پررنگ است و باید به شکل ویژه‌ای به آن پرداخته شود. عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز تصریح کرد: تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است, نشان می‌دهد که نقش افسردگی و ناراحتی حتی در بیماری مانند سرطان نیز تاثیرگذار است و شدت این بیماری در افراد مبتلا رابطه مستقیمی با شدت مصیبت‌های وارده به آن‌ها دارد.
منصوری با ذکر اینکه در جامعه ما نشاط اجتماعی و جشن‌های ملی بیشتر به شکل غیررسمی و خصوصی برگزار می‌شود, گفت: این خصوصی شدن جشن‌ها و شادی‌ها سبب شده است تا آسیب‌های آن نیز افزایش پیدا کند. به عنوان مثال چهارشنبه سوری یکی از جشن‌هایی است که از حالت سنتی خود خارج شده و بیشتر از اینکه شادی‌بخش باشد, تبدیل به یک چالش و تهدید شده است. وی ادامه داد: این جشن باستانی در حال حاضر به کانون تولید غم تبدیل شده و اثرات و تبعات جانی, روحی, مالی و ..., آن از ۲۰ روز قبل از چهارشنبه سوری در کشور مشاهده می‌شود. منصوری گفت: یکی از موضوعات مهم در نشاط جامعه زیباسازی شهری است؛ در حال حاضر فقدان فضاسازی شهری داریم و از طرفی جامعه ما به خاطر مسائل اقتصادی خسته است و این موضوع وظیفه متولیان را سنگین‌تر کرده تا شهر را در حالت مطبوعی برای شاد زیستن قرار دهند و نمادهای شادی را در شهرها ایجاد کنند.
یعقوب شربتیان عضو هیئت علمی دانشگاه گرمسار نیز درباره اهمیت جشن‌های مختلف بیان کرد: از نظر نقش جشن‌ها در فرهنگ می‌توان به تعریف فرهنگ اشاره کرد؛ فرهنگ مجموعه‌ای از آداب و رسوم, باورها, سنت‌ها و جشن‌هاست. وظیفه فرهنگ کمک به شاد زیست انسان و ایجاد شادی در زندگی شهروندان است.
شربتیان گفت: متأسفانه جشن باستانی نوروز در بسیاری از خانواده‌های ایرانی به سنتی برای تجمل‌گرایی, افراط در مصرف و حسادت تبدیل شده است. این موارد جایگزین ارزش‌های انسانی شده است و مردم به جای کسب شادی و زیبایی از این سنت کهن, به دنبال اذیت کردن دیگران هستند. تسنیم
https://siasatrooz.ir/vdcenw8zfjh8w7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی